Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Ar verdant mėsą reikia nuimti susidariusią putą? Šefai pateikė galutinį atsakymą

1 min. skaitymo

Kai verdame mėsą, ant vandens paviršiaus susidaro puta. Atminkite, ji nėra pavojinga sveikatai, tačiau ji gali turėti įtakos patiekalo skoniui. Puta, kuri susidaro verdant sultinį, dažniausiai atsiranda dėl mėsos baltymų.

Kodėl atsiranda puta?

Verdant mėsą išsiskiria putos. Šis procesas susijęs su baltymų koaguliacija – kai jie keičia savo būseną dėl šilumos poveikio. Jei mėsa yra su krauju, puta gali įgauti tamsesnę spalvą, o putos kiekis dažnai priklauso nuo mėsos kokybės ir jos švarumo.

Ar reikėtų ją nuimti?

Nors puta nesukelia pavojų sveikatai, ji gali paversti sultinį neestetišku. Dėl šios priežasties dauguma šefų rekomenduoja ją nuimti samčiu. Taip pat patariama naudoti šviežią mėsą, kadangi ji išskiria mažiau putos nei perdirbti produktai.

Kas nutinka, jei putos nepašalinsite?

Jei putas paliksite, sultinys gali tapti drumzlinas, o vėliau, atšalus, puta nusės ant dugno ir pradės rūgti. Tai gali ne tik sugadinti patiekalo skonį, bet ir sutrumpinti jo galiojimo laiką. Baltymai pradeda skilti, ir kitą dieną sultinys gali įgauti kartumo bei skleisti nemalonų kvapą.

Šefų patarimai

Daugelis profesionalių virtuvės šefų pirmiausia pašalina putas, kad užtikrintų sultinio skaidrumą. Be to, jie dažnai perkošia sultinį per marlę, siekdami pašalinti bet kokias likusias nuosėdas. Skaidrus sultinys atrodo estetiškai, o jo skonis – švelnesnis ir malonesnis.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus