Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Ką gaminti Velykoms 2024: tradicinių patiekalų receptai

3 min. skaitymo

Velykos – ypatinga ir jauki šeimos šventė. Per Velykas visi šeimos nariai susirenka pasimėgauti tradiciniais patiekalais ir pabendrauti. Maistas gaminamas dieną prieš Velykas, o sekmadienį kruopščiai padengiamas stalas.

Kiaušinių salotos

Kiaušinių salotos Velykoms

Pagaminsite per: 30 minučių

Sudedamosios dalys:

Paruošimas:

  1. Kiaušinius ir obuolius supjaustykite kubeliais.
  2. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Nusausinkite kukurūzus nuo sūrymo.
  3. Sudėkite ingredientus.
  4. Sumaišykite tarkuotus krienus ir majonezą, pagardinkite druska ir pipirais, tada sudėkite į salotas.
  5. Išmaišykite krienų salotas ir kelias valandas palaikykite šaldytuve.
  6. Prieš patiekdami pabarstykite smulkintais krapais arba žaliaisiais svogūnais.

 

Greitas velykinis pyragas

Skanus velykinis pyragas

Pagaminsite per: 2 valandas

Ingredientai:

  • 200 g sviesto;
  • 4 kiaušiniai;
  • 180 g cukraus;
  • 20 g vanilinio cukraus;
  • 260 g miltų;
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių;
  • 1 didelės citrinos sulčių;
  • 2 citrinų žievelės;

Glajui:

  • 3 / 4 puodelio cukraus pudros;
  • 4-5 šaukštai citrinų sulčių.

Paruošimas:

  1. Sviestą įdėkite į puodą ir ištirpinkite ant silpnos ugnies.
  2. Atskirkite trynius nuo baltymų.
  3. Į trynius suberkite cukrų ir vanilinį cukrų.
  4. Išplakite trynius su cukrumi iki purumo.
  5. Atskirame dubenyje išplakite baltymus su žiupsneliu druskos, kol jie taps standūs. Taip greitas pyragas taps purus ir minkštas.
  6. Dvi citrinas nuplikykite verdančiu vandeniu ir atvėsinkite.
  7. Abiejų citrinų žievelę sutarkuokite.
  8. Išspauskite vienos citrinos sultis (arba 1,5 citrinos, jei jos nedidelės) ir supilkite į kiaušinių masę.
  9. Į kiaušinių masę supilkite miltus, supilkite atvėsusį sviestą, suberkite kepimo miltelius ir citrinos žievelę ir atsargiai išmaišykite šaukštu arba plaktuvu.
  10. Sudėkite išplaktus kiaušinių baltymus ir atsargiai išmaišykite iki vientisos masės.
  11. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
  12. Supilkite tešlą į skardą ir kepkite 45-50 minučių 175 laipsnių temperatūroje pagal viršutinės ir apatinės dalies programą.
  13. Patikrinkite, ar pyragas iškepė, naudodami medinį pagaliuką (jį įsmeigus į pyragą ir ištraukus turi likti sausas).
  14. Paruoškite citrininį glajų. Sumaišykite glajui skirtus ingredientus ir apipilkite atvėsusį pyragą. Padėkite į šaldytuvą 30 minučių, kol glajus sukietės.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus