Pirmasis dienos valgis laikomas svarbiausiu dienos valgymu. Nuo pusryčių priklauso mūsų savijauta visą dieną. Ne visi maisto produktai gali būti valgomi ryte. Gydytojai mano, kad praleisti pusryčius nerekomenduojama, tačiau valgyti tam tikrų maisto produktų tuščiu skrandžiu taip pat neverta.
Kava
Daugelis žmonių mėgsta gerti kavą ryte, tačiau toks įprotis gali sukelti gastritą. Kava yra labai rūgšti ir neigiamai veikia skrandžio sulčių rūgštingumą. O jei gėrimas karštas, tai pilvo skausmas beveik garantuotas. Kavą geriau gerti šiek tiek atvėsintą ir tik po pusryčių, o ne prieš juos.
Bananai
Šiuose vaisiuose yra daug magnio, kuris neabejotinai reikalingas organizmui. Bet geriau jų nevalgyti tuščiu skrandžiu, kad nebūtų sutrikdyta kalcio ir magnio pusiausvyra organizme.
Rūkyta mėsa
Rūkyta mėsa paprastai nėra naudinga organizmui, todėl neturėtumėte jos vartoti tuščiu skrandžiu. Tai labai sunkus maistas skrandžiui, kuris ilgai virškinamas ir gali sukelti skrandžio negalavimus.
Žalios daržovės
Šviežios daržovės tikrai yra labai naudingos, bet ne tuščiu skrandžiu. Juos geriausia valgyti po pusryčių arba atidėti vakarienei. Žaliose daržovėse yra daug rūgšties, kuri dirgina skrandį ir jo gleivinę. Ypač daug rūgščių pomidoruose, paprikose, svogūnuose, česnakuose.
Citrusai ir citrusinių vaisių sultys
Priežastis, kodėl ryte nevalgyti citrusinių vaisių, yra ta pati kaip ir daržovių. Juose gausu įvairių rūgščių, kurios naudingos organizmui, bet ne tuščiam skrandžiui. Taip pat citrusuose yra daug cukraus, kuris apkrauna kasą.
Saldūs produktai
Sumuštinį su uogiene ar saldų kruasaną labai malonu valgyti pusryčiams, bet nelabai sveika. Mūsų kūnas nėra pasiruošęs ryte virškinti saldumynų. Po pabudimo organizme yra per mažai insulino, kad būtų galima suvirškinti saldų maistą. Tokie pusryčiai gali „parūpinti“ insulino šuolį.
Dribsniai
Pusryčiams negalima valgyti greitai paruošiamų dribsnių ir saldžių kukurūzų dribsnių. Kaip jau minėta, ryte saldumynai prastai virškinami. Be to, tokie produktai dažniausiai gaminami su dideliu kiekiu konservantų ir kenksmingų saldiklių. Tokie pusryčiai priklauso greitiems angliavandeniams ir alkio jausmas po jų grįš labai greitai.
Alkoholis
Pusryčius pagyvinti vyno gurkšniu nėra gera idėja. Griežtai draudžiama gerti alkoholį tuščiu skrandžiu, kitaip jo toksinis poveikis organizmui padidės, o gliukozės kiekis kraujyje smarkiai sumažės. Be to, nuo alkoholio jaučiatės alkanas, dėl to per pusryčius galite persivalgyti, o vėliau jausite sunkumą skrandyje.
Parašyti komentarą