Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kodėl kiaušinių nereikėtų virti ilgiau nei 7 minutes? Apie tai žino tik keletas žmonių
Maistas / Gėrimai

Kodėl kiaušinių nereikėtų virti ilgiau nei 7 minutes? Apie tai žino tik keletas žmonių

Kiaušinius reikia virti ne ilgiau kaip 7 minutes
Dalintis

Daugelis žmonių kiaušinius verda ilgiau nei 7 minutes, nes tiesiog pamiršta, kada juos įdėjo virti. Todėl dažniausiai kiaušiniai tampa pervirę ir ne tokie skanūs, kokie turėtų būti.

Pasirodo, ne visi žino, kad ilgas kiaušinių virimas gali sukelti ne itin gerų pasekmių. Pažvelkime į jas atidžiau.

Kietumas

Jei kiaušinius virsite ilgai, jie gali tapti daug kietesni. Priežastis ta, kad virimo metu baltymai pradeda kietėti. Kuo ilgiau jis verdamas, tuo kietesnis tampa.

Kvapas

Ilgai verdant kiaušinius gali atsirasti vandenilio sulfido kvapas. Tai nemalonus kvapas, kuris nėra labai malonus.

Skonio pokyčiai

Jei virimo metu aplink trynį pastebite mėlyną žiedą, tai reiškia, kad baltyme oksidavosi siera. Šis pokytis gali neigiamai paveikti produkto skonį.

Vitaminų praradimas

Kiaušiniuose yra vitaminų ir mineralų, kurie būtini organizmo sveikatai. Tačiau ilgai verdant visos maistinės medžiagos gali tiesiog išnykti.

Svarbu prisiminti, kad norint kietai išvirti kiaušinius, juos reikia virti ne ilgiau kaip 7 minutes.

 

Taip pat skaitykite:

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Sandra Alšauskienė

Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...