Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Mažina cholesterolio kiekį kraujyje: Mitybos specialistai prakalbo apie spanguolių naudą
Maistas / GėrimaiSportas / Sveikata

Mažina cholesterolio kiekį kraujyje: Mitybos specialistai prakalbo apie spanguolių naudą

Spanguolių valgymas - nauda jums
Dalintis

Mokslininkai nustatė, kad reguliariai vartojant spanguoles galima 31 % sumažinti mirties riziką, taip pat 51 % apsaugoti organizmą nuo kai kurių lėtinių širdies ir kraujagyslių ligų.

Kodėl spanguolės yra naudingos?

Spanguolės yra natūralus naudingų vitaminų ir mineralinių medžiagų šaltinis. Uogose yra beveik 80 proc. vandens. Jose taip pat yra angliavandenių ir skaidulinių medžiagų bei įvairių grupių vitaminų: A, E, K, taip pat C, B1, B2, B3, B4, B5, B6 ir B9.

Spanguolės

Uogose gausu fosforo, kalcio, geležies, magnio, kalio, cinko, vario, natrio ir daugelio kitų naudingų mikroelementų. Kartu grynos, o ne perdirbtos (uogienės, desertai ar kiti patiekalai) spanguolės yra gana mažai kaloringas produktas – 100 g jų yra 46 kalorijos, 0,5 g baltymų, 3,7 g angliavandenių ir 0,2 g riebalų. Uogose taip pat yra netirpių ir tirpių skaidulinių medžiagų.

Spanguolės ne tik gali sumažinti bendrojo cholesterolio koncentraciją kraujyje, bet ir mažina riziką susirgti širdies ir kraujagyslių patologijomis: miokardo infarktu, koronarine širdies liga ir lėtine smegenų išemija.

Taigi uogos iš tiesų yra puiki priemonė nuo daugelio kraujagyslių ligų ir širdies sutrikimų.

Žinoma su šiomis uogomis persistengti nereikėtų, jas valgyti reikėtų su saiku.

Ši medžiaga skirta tik bendrai informacijai ir neturėtų būti naudojama kaip diagnozės ar medicininio patarimo pagrindas. Šioje svetainėje pateikiamos publikacijos yra pagrįstos naujausiais aktualiais ir moksliškai pagrįstais medicinos srities tyrimais. Vis dėlto, jei jums reikia diagnozės ar medicininio patarimo, būtinai kreipkitės į gydytoją ar specialistą.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Sandra Alšauskienė

Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Ar skausmas trukdo kasdienai

Ar skausmas trukdo kasdienai? Atrask kineziterapiją, kuri padeda judėti be vaistų

Vis dažniau pastebima, kad skausmas, kuris prasideda nuo lengvo tempimo ar diskomforto,...