Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Tradicinių senovinių Užgavėnių blynų receptai
Maistas / Gėrimai

Tradicinių senovinių Užgavėnių blynų receptai

top 3 blynu receptai uzgavenems
top 3 blynu receptai uzgavenems
Dalintis

Šiame straipsnyje pateikiame TOP3 geriausių, skaniausių ir tobuliausių blynų receptus Užgavėnėms. Primename, kad Užgavėnių diena 2021 metais – vasario 16 d., ši diena sutampa su Lietuvos valstybės atkūrimo diena.

TOP 3 blynų receptai Užgavėnėms

 

Tradicinis Užgavėnių blynų receptas – Blynai su razinomis

Reikės

  • Kvietiniai miltai – 300 gramų
  • Pienas – 300 mililitrų
  • Kiaušiniai – 2 vienetai
  • Cukrus – 50 gramų
  • Razinos – 1 sauja
  • Mielės – 50 gramų
  • Druska – 1 žiupsnelis

Kaip gaminti

  1. Miltus užpilti karštu pienu, suberti cukrų, pasūdyti ir atvėsinti.
  2. Įmušti kiaušinį, sudėti mieles ir palaikyti 2-3 val.
  3. Į tešlą sudėti razinas ir kepti, kaip paprastus blynus.
  4. Tiekti su uogiene arba medumi.

Diskusijos apie šį receptą čia: https://www.kaipkada.lt/receptas/blynai-su-razinomis/


Žemaičių blynai

Reikės

Blynams:
15 vidutinio dydžio bulvių;
2 kiaušinių;
3 v.š. miltų;
3 v.š. krakmolo;
1 a.š. druskos;

Įdarui:
300g kalakutienos faršo;
1 svogūno;
druskos, juodųjų pipirų;

Padažui:
150g grietinės;
150g pieno;
1 v.š. sviesto;
1 a.š. miltų;
1 skiltelės česnako;
šv. krapų.

Kaip gaminti

  1. Išvirkite bulves su lupena, kai atvės, nulupkite. Tuomet sumalkite ir sudėkite kiaušinius, miltus, krakmolą, druska bei gerai viską išminkykite.
  2. Faršą pakepinkite keptuvėje, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Pabaigoje pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
  3. Į bulvių masę dėkite įdaro ir formuokite paplotėlius. Apkepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Sudėkite į dubenį su dangčiu, kad sušustų.
  4. Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Supilkite išplaktą grietinę ir pieną su miltais.
  5. Kaitinkite keletą minučių, kol padažas sutirštės ir tuomet sudėkite krapus.

Diskusijos apie šį receptą čia: Žemaičių blynai


Tradiciniai amerikietiški blynai

Reikės

1-1/2 puodelio (195 gramų) miltų
2 šaukštai cukraus
1 valgomasis šaukštas kepimo miltelių
3/4 arbatinio šaukštelio druskos
1-1/4 puodelio (295 ml) pieno
1 didelis kiaušinis
4 šaukštai nesūdyto sviesto, išlydyto
1 šaukštelio vanilės ekstrakto

Kaip gaminti

  1. Vidutiniame dubenyje išplakite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
  2. Pašildykite pieną.
  3. Išplakite pašildytą pieną, kiaušinį, tirpintą sviestą ir vanilės ekstraktą.
  4. Keptuvę lengvai ištepkite sviestu. Į keptuvę dėkite šaukštą tešlos ir suformuokite apvalų blyną.
  5. Kai kraštai atrodo sausi, o ant viršutinių blyno paviršių pradeda atsirasti burbuliukų, apverskite. Tai trunka apie 2 minutes. Kai apkeps, kepkite dar 1–2 minutes arba kol lengvai paruduos ir iškeps vidurys.
  6. Nedelsdami patiekite su šiltu sirupu, sviestu ir uogomis.

Diskusijos apie šį receptą čia: Amerikietiški blynai „PanCake“

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Pirmosios vyšnios

Pirmosios vyšnios rinkoje – bet ar tikrai lenkiškos? Augintojai kalba atvirai: „Tai – neįmanoma“

Pirmosios vyšnios jau pasirodė didmeninėse parduotuvėse ir turguose, bet tarp vaisių augintojų...

Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...