Tai atlieka labai svarbų vaidmenį kuriant jūsų kulinarinius šedevrus. Daugelis žmonių vis dar nežino, kada į keptuvę pilti aliejaus.
Kodėl aliejus pilamas į įkaitusią keptuvę?
Viena dažniausių maisto gaminimo klaidų yra aliejaus pylimas į šaltą keptuvę. Dėl Maillardo reakcijos, vykstančios įpylus aliejaus ant karšto paviršiaus, patiekalas įgauna auksinę spalvą, o jo vidus išlieka švelnus.
Tai ypač svarbu ruošiant mėsą, pavyzdžiui, kepsnį, kai traški plutelė suteikia patiekalui puikią tekstūrą.
Kada į keptuvę įpilti aliejaus?
Prieš įpildami aliejaus įsitikinkite, kad keptuvė yra pakankamai įkaitusi. Taip aliejus tolygiai pasiskirstys ir sukurs norimą patiekalo tekstūrą. Aliejaus pylimas į karštą keptuvę neleidžia maistui prilipti.
Aliejus ne tik suteikia maistui traškią plutelę, bet ir veikia kaip apsauginis barjeras, palengvina kepimo procesą ir pagerina skonį.
Laikydamiesi šio paprasto principo ne tik pasieksite kulinarinę tobulybę, bet ir suteiksite patiekalams naują skonio lygį.