Kartais nusprendę šeimą pamaitinti naminiais kotletais ar koldūnais, nusiviliama, nes mėsos įdaras gaunasi per skystas. Nenusiminkite – problemą galima lengvai išspręsti pasinaudojus šiame straipsnyje pateiktais patarimais.
MALTOS MĖSOS KUKULIAI
Nesvarbu, kokius kotletus ruošiatės gaminti – iš maltos mėsos, vištienos ar net žuvies, – manų kruopos padės pasiekti, kad kotletų masė būtų vientisesnė.
Į ingredientus įberkite nedidelį kiekį manų kruopų, gerai išmaišykite maltą mėsą ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Per tą laiką manų kruopos sugers skysčio perteklių ir išbrinks, o malta mėsa sutirštės, todėl ją galėsite drąsiai naudoti kepimui.
MALTA MĖSA KOLDŪNAMS
Jei vakarienei planuojate valgyti koldūnus, geriau į maltą mėsą manų kruopų nedėti. Vietoj to į įdarą įdėkite virtų bulvių, sutarkuotų smulkia tarka.
Rezultatas – tvarkingi ir, svarbiausia, skanūs koldūnai.