Kiek druskos reikia lengvai sūdytiems agurkams 3 litrų stiklainyje, kad agurkai būtų skanūs ir traškūs?
Yra daugybė receptų, kaip pasigaminti lengvai sūdytus agurkus, tačiau pagal klasikinį receptą į 3 litrų stiklainį reikia įdėti 5 skilteles česnako, 3 šaukštus druskos, šiek tiek krapų, agurkų ir įpilti vandens.
Kas marinuotus agurkus padaro traškius?
Raugintiems agurkams rinkitės jaunus ir mažus vaisius. Agurkai turi būti tvirti ir stangrūs. Prieš pradėdami rauginti, stiklainius ir dangtelius kruopščiai išplaukite ir sterilizuokite verdančiu vandeniu.
Prieš tai agurkus užpilkite šaltu vandeniu ir gerai nuplaukite. Rekomenduojame kelis kartus pakeisti vandenį. Po to švarius agurkus sudėkite į didelį dubenį, kad vanduo nutekėtų. Taip pat reikia paruošti krapus, juos nuplauti ir išdžiovinti. Kad agurkai būtų traškūs, įdėkite krapų, vynuogių arba vyšnių lapų. Juos reikia gerai paskleisti ant stiklainių dugno, tarsi viską uždengti.
Kaip teisingai laikyti lengvai sūdytus agurkus?
Sūdytus ir mažai sūdytus agurkus reikia laikyti tik šaltose ir tamsiose vietose, o temperatūra neturėtų viršyti +4°. Paprastai tam idealiai tinka rūsys arba pusrūsis, tačiau jis turi būti sausas.
Švelniai sūdytus agurkus ir kitus marinuotus agurkus taip pat galite laikyti tamsioje vietoje kambario temperatūroje. Tačiau nepamirškite, kad atidarius agurkų stiklainį, juos reikėtų laikyti šaldytuve ne ilgiau kaip 14 dienų ir sūryme, kuriame jie buvo marinuoti.