Renkantis prieskonius mėsai labai svarbu rasti geriausią variantą. Kai kurie aromatingi prieskoniai gali tiesiog atskleisti visą mėsos ir prieskonių derinį, kuris paliks didžiulį įspūdį.
Marinuojant mėsą
Manoma, kad ruošiant maistą geriausia naudoti klasikinius variantus: lauro lapą, kvapiuosius pipirus, saliero šaknį ir svogūnų miltelius. Šių ingredientų pakaks, kad skonis būtų išskirtinis.
Kepant orkaitėje
Tai bene veiksmingiausias kepimo būdas, todėl labai svarbu pasirinkti tobulus prieskonius. Prie keptos mėsos puikiai tinka svogūnų ir česnakų milteliai.
Rozmarinas, bazilikas ir raudonėlis paryškina mėsos skonį. Išrankesniems žmonėms rekomenduojami čiobreliai ir šalavijai.
Troškinant
Jei renkatės troškinimą, turėtumėte atkreipti dėmesį į gvazdikėlius, bazilikus, raudonėlius. Taip pat puikiai tinka prieskoninės žolelės ir juodieji pipirai.
Kepant griliuje
Tokiu atveju turėtumėte pabandyti naudoti garstyčių sėklas, aštriuosius pipirus ir papriką. Ciberžolė, česnakų milteliai ir muskato riešutas taip pat yra geras pasirinkimas.