Sūdant lašinius dažnai naudojamas skystas sūrymas. Tačiau jei norite užkandį paruošti greičiau ir paprasčiau, turėtumėte atkreipti dėmesį į sausą būdą. Taikant šį metodą lašiniai tampa saikingai sūrūs ir aromatingi.
KAIP PARUOŠTI LAŠINIUS?
Reikia pasiruošti minimalų kiekį ingredientų. 1 kilogramui lašinių reikia galvos česnako, 250 g rupios druskos ir šaukšto maltų juodųjų pipirų.
Supjaustykite lašinius į kelis gabalus, palikdami juose nedideles įpjovas. Į juos sudėkite česnako skilteles.
Tada į lašinius įtrinkite pipirų ir druskos mišinį. Po to sudėkite lašinius į stiklinį arba emaliuotą indą.
Dugną pabarstykite trupučiu druskos, o viršų – likusiais prieskoniais.
Tuomet uždenkite lašinius dangčiu ir palikite kambario temperatūroje vienai dienai.
Po to produktą galima laikyti šaldytuve 3-7 dienas. Praėjus šiam laikui lašinius galima perkelti į šaldiklį.