Malta mėsa plačiai naudojama gaminant maistą. Ji tinka įvairiems patiekalams gaminti. Jei norite, kad produktas kuo ilgiau išsilaikytų, turite prisiminti keletą paprastų taisyklių.
Pavyzdžiui, maltą mėsą galima užšaldyti praėjus vienai ar dviem dienoms po gaminimo, tačiau prieš tai ji turi būti laikoma šaldytuve.
Negalite užšaldyti maltos mėsos, į kurią jau buvo įdėta svogūnų. Svogūnus reikėtų dėti tik prieš kepant kotletus. Taip yra dėl to, kad svogūnai su mėsa sukuria oksidacinę reakciją, todėl produktas greičiau sugenda.
Šaldymui skirtoje maltoje mėsoje neturėtų būti jokių kitų papildomų ingredientų (kiaušinių, pieno, miltų ar manų kruopų).
Šaldiklyje maltą mėsą galima laikyti iki 3-4 mėnesių. Pakartotinis užšaldymas nerekomenduojamas.