Gamindami saldžius naminius kepinius, daugelis žmonių yra įpratę į tešlą dėti kiaušinių. Tačiau nereikėtų manyti, kad tai privalomas ingredientas. Kai kuriuos skanėstus galima pagaminti skanesnius ir įdomesnius, jei šio produkto atsisakysite.
Padėti gali viena kulinarinė gudrybė. Ekspertų teigimu, kiaušinius reikėtų pakeisti bananais. Mat vaisiai puikiai “suriša” patiekalo sudedamąsias dalis, o skonis ir aromatas tampa daug ryškesnis ir įdomesnis.
Procesas paprastas: prinokusį bananą sutrinkite šakute arba suplakite maišytuvu iki vientisos masės. Tik tada produktą reikia sujungti su kitais ingredientais.
Verta pridurti, kad ši bananų, kaip kiaušinio pakaitalo, gudrybė ypač aktuali žmonėms, kurie renkasi veganišką meniu arba nori patobulinti įprastus patiekalus savo mitybos racione.