Kepiniai iš mielinės tešlos yra purūs ir orūs. Kartu patyrusios šeimininkės visada ras būdą, kaip gerokai pagerinti rezultatą. Pavyzdžiui, į tešlą galima įpilti acto.
Pirma, fermentacija
Atrodo, kad mielės turi pakankamai cukraus ir šilumos, kad tešla galėtų pakilti. Tačiau actas pagerina fermentacijos procesą, todėl tešla tampa dar puresnė, lengvesnė ir erdvesnė. Tešla geriau iškočiojama, tampa elastingesnė ir minkštesnė.
Antra, kepimas
Kepinių kokybė taip pat pagerėja, jie tampa puresni ir lengvesni, minkštesnės tekstūros.
Trečia, skonis
Actas veikia kaip skonio stipriklis, todėl kepiniai tampa ryškesnio skonio, išryškėja kitų ingredientų poskonis, pyragai ar bandelės tampa dar geresnės.
Kiek reikia acto?
Per didelis acto kiekis gali sugadinti kepinius, todėl būkite atsargūs. Užmaišant tešlą pagal standartinį receptą nerekomenduojama dėti daugiau nei vieną valgomąjį šaukštą. Jei norite, galite jį pakeisti netgi kefyru.