Šparagai nėra pigus produktas ir nemažai žmonių jų nėra išbandę. Tačiau, kaip ir kiekviena daržovė, šparagai turi savo sezoną, kai jų kaina yra mažesnė ir prieinamesnė. Papasakosime, kaip naudoti šparagus maistui.
Ar prieš kepant reikia nulupti šparagus?
Norėdami pradėti gaminti šparagus, turite juos paruošti. Garsus ukrainiečių virtuvės šefas Jevhenas Klopotenka papasakojo, kaip tai padaryti.
Norint virti šparagus, pirmiausia reikia juos paruošti, t. y. nupjauti maždaug 2 cm uodegėles. Tada kiekvieną šparagų stiebą reikia nulupti.
Kai šparagai paruošti virimui, juos reikia trumpai pavirti pasūdytame vandenyje, tiesiog 4-5 minutes. Iškart po to šparagus išimkite ir įdėkite į šaltą vandenį.
Kol šparagų stiebai yra šaltame vandenyje, keptuvėje ištirpinkite sviestą. Kai jis ištirps, sudėkite ant jo šparagus ir kepkite iš abiejų pusių po 1 minutę.
Šparagus taip pat galite pagardinti prieskoniais, kad pagerėtų jų skonis.
Žiūrėkite vaizdo įrašą, kaip gaminti šparagus:
@klopotenko_chef ❗️Етеншн❗️ Котики, зараз сезон спаржі і в нього треба залетіти на гіперзвуковій швидкості, бо через місяць вона знову буде по два мільйона гривень ???? Ось найпростіший спосіб приготування спаржі: • почистили • проварили • посмажили • їсте #сезонспаржі #спаржа #рецептклопотенка #легкийрецепт #asparagus ♬ Food – eas Ratta