Gruodžio ir sausio mėnesį mandarinai tampa populiariausiu vaisiumi, nes tai neatsiejama švenčių dalis. Jie sukuria nepakartojamą žiemos švenčių atmosferą, tad juos rasite beveik kiekvienuose namuose.
Saldžiųjų mandarinų pasirinkimas yra esminis momentas, galintis turėti įtakos bendram įspūdžiui apie vaisių skonį. Taigi, kaip parduotuvėje išsirinkti saldžius ir sultingus mandarinus? Yra keletas naudingų patarimų, kurie užtikrins, kad daugiau niekada nepirksite rūgščių ir neskanių mandarinų.
Skanių mandarinų pasirinkimas parduotuvėje
Rinkitės sodrios oranžinės spalvos mandarinus – blyškūs ar geltoni vaisiai gali būti ne tokie skanūs. Odelė neturėtų būti pernelyg stora, nes tai gali reikšti, kad mandarinai dar neprinokę.
Kitas svarbus rodiklis renkantis saldžiuosius mandarinus bus jų svoris – sunkūs mandarinai turi daugiau sulčių, o lengvi gali būti sausoki.
Puikiai prinokę mandarinai yra malonaus aromato (būtinai pauostykite), o jų apvali forma rodo jų saldumą. Kokybiški mandarinai yra minkšti, bet tvirti. Be to, bet kokie vaisių pažeidimai gali rodyti prastą produkto kokybę – tamsios dėmės ar pažeistos vietos rodo, kad mandarinai buvo ilgai laikomi. Taip pat geriau pirkti mandarinus, nesupakuotus į dėžutes ar maišelius. Jie gali būti pažeisti, sugedę arba su pelėsiu.