Kriaušės vyne yra klasikinis prancūzų virtuvės patiekalas. Pasinaudokite šiuo paprastu receptu ir palepinkite save bei savo šeimą.
Šį patiekalą galima gaminti ir ant ugnies lauke, ir namuose ant viryklės. Bet kuriuo atveju skonis bus neįtikėtinas.
Kriaušės vyne
Reikės:
- 5 kietosios kriaušės;
- 1 butelis raudonojo sauso arba pusiau sauso vyno;
- 2 apelsinų;
- 8-10 gvazdikėlių lazdelių;
- 3 cinamono lazdelės;
- 3 žvaigždučių anyžių;
- 100 g cukraus;
- citrinos sulčių pagal skonį.
Plakta grietinėlė:
- šalta grietinėlė;
- cukraus pudra;
- žiupsnelis cinamono.
Paruošimas:
- Išvirkite kriaušę katilėlyje arba puode su raudonuoju vynu, apelsinų sultimis ir žievele, cinamonu, žvaigždiniu anyžiumi ir gvazdikėliais. Virkite, kol kriaušės taps gražios bordo spalvos.
- Tada kriaušes išimkite iš katilo ir išgarinkite skystį iki sirupo.
- Išplakite grietinėlę su cukraus pudra ir cinamonu.
- Kriaušes patiekite šiltas arba šaltas su grietinėle ir sirupu.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi