Sužinokite, kaip pasigaminti autentišką tikrą skanėstą – sotų ir aromatingą patiekalą, užkariavusį milijonų žmonių širdis.
“Carbonara” per 30 minučių
Ingredientai:
- Spagečiai – 200-300 g;
- Šoninė – 100 g;
- Kiaušinių tryniai – 4 vnt;
- Grietinėlė – 100 ml;
- Parmezano sūris – 50 g;
- Česnakas – 1 skiltelė;
- Šviežios arba džiovintos žolelės (petražolės);
- Druska;
- Pipirai.
Paruošimas:
- Išvirkite spagečius pasūdytame vandenyje, kol jie taps al dente (šiek tiek kieti viduje). Nusunkite vandenį, šiek tiek pasilikite padažui.
- Keptuvėje apkepkite kubeliais supjaustytą šoninę, kol ji taps auksinės spalvos. Sudėkite smulkintą česnaką ir pakepinkite dar 30 sekundžių.
- Atskirame dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, grietinėlę, tarkuotą parmezaną, druską ir pipirus.
- Į kiaušinių mišinį įpilkite šiek tiek nusausinto spagečių vandens, kad mišinys būtų skystesnis.
- Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir sudėkite spagečius į šoninę.
- Supilkite kiaušinių mišinį į keptuvę ir greitai išmaišykite, kad spagečiai pasidengtų, bet nesusitrauktų.
- Suberkite petražoles ir pagal skonį pagardinkite prieskoniais.
- Patiekite iš karto pabarstę tarkuotu parmezanu.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi