Šis pyragas savo sodriu skoniu ir kreminės tekstūros konsistencija jus tikrai pakerės. O jei dar pridėsite tropinių kokosų ir sūdytos karamelės natų, gausite ne šiaip sūrio pyragą, o tikrą kulinarinį stebuklą!
Sūrio pyragas su sūria karamele ir kokosais
Sudedamosios dalys
Sūrio pagrindui:
- 200 g sausainių (pvz., džiūvėsėlių);
- 100 g ištirpinto sviesto;
- 500 g kreminio sūrio;
- 200 ml kokosų pieno;
- 100 gramų cukraus;
- 50 g kokosų drožlių;
- 1 arbatinį šaukštelį vanilės ekstrakto;
- 3 dideli kiaušiniai.
Sūdytai karamelei:
- 200 gramų cukraus;
- 90 g sviesto;
- 120 mililitrų grietinėlės (33 % riebumo).
Paruošimas
- Sausainius sumalkite iki trupinių.
- Sumaišykite juos su ištirpintu sviestu iki vientisos masės.
- Sudėkite mišinį į kepimo formą, tolygiai paskirstykite ir prispauskite.
- Padėkite į šaldytuvą, kol ruošite įdarą.
- Kreminį sūrį sumaišykite su cukrumi ir vanilės ekstraktu iki vientisos masės.
- Palaipsniui įmaišykite kiaušinius.
- Sudėkite kokosų pieną ir kokosų drožles ir atsargiai išmaišykite šaukštu.
- Supilkite įdarą ant atvėsusio pagrindo ir kepkite 160 °C temperatūros orkaitėje apie 1 valandą arba kol sūrio pyragas taps standus.
- Puode ant vidutinės kaitros ištirpinkite cukrų iki auksinės spalvos, būtinai maišykite, kad cukrus nesudegtų.
- Sudėkite sviestą ir atsargiai maišykite, kol ištirps.
- Nuolat maišydami pamažu supilkite grietinėlę. Virkite karamelę, kol ji taps tiršta.
- Nuimkite nuo kaitros.
- Sūrio pyragą atvėsinkite iki kambario temperatūros, tada bent 4 valandas palaikykite šaldytuve.
- Prieš patiekiant sūrio pyragą apšlakstykite sūdyta karamele ir apibarstykite kokoso drožlėmis.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi