Gamindami kotletus daugelis žmonių susiduria su problema, kai kepant jie pradeda byrėti. Viskas dėl netinkamo paruošimo ir dažnų klaidų. Todėl verta atidžiau pasidomėti, kaip užtikrinti, kad kotletai kepant nesubyrėtų.
Tinkama sudėtis
Prieš kepdami kotletus, turite atkreipti dėmesį į ingredientų sudėtį. Norint užtikrinti, kad kotletai gerai išlaikytų formą, rekomenduojama į masę pridėti rišamųjų ingredientų, pvz.
- kiaušinį;
- pieno
- duonos trupinių arba miltų.
Jie padės išlaikyti kotletų struktūrą ir neleis jiems kepant subyrėti.
Kaip formuoti kotletus?
Svarbu juos tolygiai suspausti ir padėti ant lygaus paviršiaus. Formuodami atkreipkite dėmesį į dydį. Jei kepsneliai bus skirtingo dydžio, kepimas gali būti nevienodas.
Kotletų atvėsinimas
Suformavę kotletus, atvėsinkite juos šaldytuve. Taip jie taps tankesni ir kepdami geriau išlaikys formą. Rekomenduojama prieš kepant kotletus palikti šaldytuve 30-60 minučių.