Pagaminti skanų ir aromatingą biskvitą daugeliui žmonių yra tikras iššūkis. Jei nėra patirties, visada daromos nedidelės klaidos, tačiau jos tampa esminėmis. Todėl verta paminėti keletą patyrusių konditerių biskvito kepimo gudrybių, kurios padės pasiekti tobulą rezultatą.
Kokius ingredientus naudoti?
Žinoma, pirmiausia reikėtų atkreipti dėmesį į produktų kokybę. Paprastas pavyzdys: jei miltai prastos kokybės, o aliejus nėra natūralus ir turi daug priedų, apie gerą skonį galite pamiršti.
Taip pat turėtumėte atkreipti ypatingą dėmesį į kiaušinius. Jie turėtų būti švieži ir iš anksto pašildyti iki kambario temperatūros. Pavyzdžiui, jei naudosite šaltus kiaušinius, kurie buvo ką tik išimti iš šaldytuvo, negalėsite jų tinkamai suplakti.
Kokioje temperatūroje kepti?
Norint išgauti tobulą biskvito tekstūrą, ne mažiau svarbu stebėti temperatūrą ir kepimo laiką. Patyrę konditeriai rekomenduoja įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų ir kepimo metu neatidaryti orkaitės durelių, kad tešla nesuglebtų.
Kepimo laiką reikėtų nustatyti atsižvelgiant į orkaitės savybes ir receptą, tačiau paprastai kepimas trunka apie 25-30 minučių.
Svarbu atvėsinti
Iškepusį biskvitą atvėsinkite ant grotelių iki kambario temperatūros, prieš naudodami jį konditerijoje.
Kad išliktų šviežias ir drėgnas, laikykite jį sandariame inde arba pakuotėje kambario temperatūroje. Atvėsusį biskvitą reikia naudoti nedelsiant, nes jis pamažu praranda formą ir struktūrą.