Nepaprasto skanumo tradicinių senovinių žagarėlių receptas! Tikrai patiks kiekvienam. Prisimenate kaip mama ar močiutė kepdavo šiuos skanėstus? - Tada šis receptas būtent Jums!
Pagaminsite per: | 60 min. |
Porcijos: | 8 |
Paruošimas
1. Paimkite kiaušinį ir atskirkite trynį nuo baltymų.
2. Paimkite dubenį, į jį įpilkite maždaug dvi stiklines miltų. Tada centre padarome nedidelę duobutę ir įdedame kiaušinio trynį.
3. Įdėkite cukraus, bei užgesintą soda. Įpilkite saulėgrąžų aliejaus (1 v. šaukštas)
4. Tada įpilkite kefyro.
5. Visi ingredientai kruopščiai maišomi, kol gaunama vientisa tešla.
6. Tada į tešlą įpilkite šiek tiek miltų, kad ji būtų tiršta.
7. Tada minkome rankomis, kol tešla nebelips prie rankų.
8. Įvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite 15-20 minučių.
9. Po 15-20 min. paimkite tešlą ir iškočiokite į ploną, maždaug trijų milimetrų storio lapą.
10. Supjaustome į stačiakampes juosteles, 3-4 centimetrų pločio.
11. Tada centre padarykite pjūvį.
12. Perverkite vieną kraštą per padarytą pjūvį ir dėkite gražiai ant stalo (turėtų gautis kaspino formos). Su kiekviena juostele padarykite tą patį.
13. Įkaitinkite saulėgrąžų aliejų ir įdėkite žagarėlius kepti. Kepama iš abiejų pusių (kol švelniai pageltonuos / įgaus rudesnį atspalvį).
14. Leiskite aliejaus pertekliui nutekėti, nusausinkite riebalus servetėle. Žagarėlius patiekite apibarstytus cukraus pudra.
2. Paimkite dubenį, į jį įpilkite maždaug dvi stiklines miltų. Tada centre padarome nedidelę duobutę ir įdedame kiaušinio trynį.
3. Įdėkite cukraus, bei užgesintą soda. Įpilkite saulėgrąžų aliejaus (1 v. šaukštas)
4. Tada įpilkite kefyro.
5. Visi ingredientai kruopščiai maišomi, kol gaunama vientisa tešla.
6. Tada į tešlą įpilkite šiek tiek miltų, kad ji būtų tiršta.
7. Tada minkome rankomis, kol tešla nebelips prie rankų.
8. Įvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite 15-20 minučių.
9. Po 15-20 min. paimkite tešlą ir iškočiokite į ploną, maždaug trijų milimetrų storio lapą.
10. Supjaustome į stačiakampes juosteles, 3-4 centimetrų pločio.
11. Tada centre padarykite pjūvį.
12. Perverkite vieną kraštą per padarytą pjūvį ir dėkite gražiai ant stalo (turėtų gautis kaspino formos). Su kiekviena juostele padarykite tą patį.
13. Įkaitinkite saulėgrąžų aliejų ir įdėkite žagarėlius kepti. Kepama iš abiejų pusių (kol švelniai pageltonuos / įgaus rudesnį atspalvį).
14. Leiskite aliejaus pertekliui nutekėti, nusausinkite riebalus servetėle. Žagarėlius patiekite apibarstytus cukraus pudra.
Ingredientai
* Riebus kefyras 0,75 stiklinės
* Kiaušinis 1 vnt
* Cukrus 2.5 v. šaukštai
* Soda 0,3 a. šaukštelio
* Aukščiausios kokybės kvietiniai miltai 2.5 v. šaukštai
* Saulėgrąžų aliejus 1 v. šaukštas + keli šaukštai kepimui
* Cukraus pudra
* Kiaušinis 1 vnt
* Cukrus 2.5 v. šaukštai
* Soda 0,3 a. šaukštelio
* Aukščiausios kokybės kvietiniai miltai 2.5 v. šaukštai
* Saulėgrąžų aliejus 1 v. šaukštas + keli šaukštai kepimui
* Cukraus pudra
Siųsti atsiliepimą