Kanelės yra klasikinis prancūziškas pyragaitis, gaminamas iš kiaušinių, pieno, miltų, sviesto ir cukraus. Šis desertas, tai pikantiškas skonis su traškia karamelizuota plutele. Pasigaminkite namie ir nudžiuginkite VISUS!
Pagaminsite per: | 60 min. |
Porcijos: | 18 |
Paruošimas
1. Puode kaitinkite pieną ir sviestą kartu, ant vidutiniškai silpnos ugnies, kol sviestas visiškai ištirps.
2. Į mikserį suberkite cukrų, miltus, kiaušinio trynį, romą ir druską. Maišykite lėčiausiu rėžimu ir į lėtai įpilkite ką tik pašildytą pieną su sviestu. Maišykite maždaug vieną minutę arba kol susidarys vientisa masė. Turėtų gautis labai skysta tešla.
3. Į Kanelių formeles įdėkite šiek tiek kambario temperatūros sviesto ir jį ištepkite formelių viduje (sviesto negailėkite).
4. Jei turite dideles kanelių formeles į kiekvieną formelę įpilkite 70 g tešlos. Jeigu turite mažas - po 20 g. Formeles užpildykite ne pilnai, o keturis penktadalius.
5. Mažas kaneles kepkite orkaitėje 34 min. 190 ° C temperatūroje. Dideles kaneles kepkite 59 min. 190 ° C temperatūroje.
6. Kol formelės vis dar karštos, paimkite kiekvieną rankšluosčiu ir kuo greičiau iškratykite ant padėkliuko, nes atvėsus Kanelėms bus sunku išimti iš formos.
2. Į mikserį suberkite cukrų, miltus, kiaušinio trynį, romą ir druską. Maišykite lėčiausiu rėžimu ir į lėtai įpilkite ką tik pašildytą pieną su sviestu. Maišykite maždaug vieną minutę arba kol susidarys vientisa masė. Turėtų gautis labai skysta tešla.
3. Į Kanelių formeles įdėkite šiek tiek kambario temperatūros sviesto ir jį ištepkite formelių viduje (sviesto negailėkite).
4. Jei turite dideles kanelių formeles į kiekvieną formelę įpilkite 70 g tešlos. Jeigu turite mažas - po 20 g. Formeles užpildykite ne pilnai, o keturis penktadalius.
5. Mažas kaneles kepkite orkaitėje 34 min. 190 ° C temperatūroje. Dideles kaneles kepkite 59 min. 190 ° C temperatūroje.
6. Kol formelės vis dar karštos, paimkite kiekvieną rankšluosčiu ir kuo greičiau iškratykite ant padėkliuko, nes atvėsus Kanelėms bus sunku išimti iš formos.
Ingredientai
* 750 ml pieno
* 70 g Sviesto + užtepimui
* 375 g cukraus
* 225 aukščiausios kokybės miltų
* 100 g kiaušinių trynių
* 75 g tamsaus Romo
* 4 g druskos
* 70 g Sviesto + užtepimui
* 375 g cukraus
* 225 aukščiausios kokybės miltų
* 100 g kiaušinių trynių
* 75 g tamsaus Romo
* 4 g druskos
Siųsti atsiliepimą