Vištiena ir daržovės kinietiškai

Šis patiekalas skanus ir pašildytas, todėl tinka ir į pietų dėžutę. Vietoj žemės riešutų galima naudoti anakardžių riešutus.

Pagaminsite per:20 min.
Kategorija:Vištienos patiekalai
Porcijos:4
Paruošimas
1. Vištienos krūtinėles perpjauti išilgai, tada dar į 2 dalis ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Inde juos sumaišyti su sojų padažu, aliejumi. Užberti krakmolą, išmaišyti. Palikti marinuotis kambario temperatūroje apie 20 min.

2. Sumaišyti padažo ingredientus.

3. Keptuvėje įkaitinti aliejų ant aukštos temperatūros Suberti vištieną ir kepti, dažnai pamaišant, kol ji bus iškepusi. Ją išimti iš keptuvės.

4. Vėl įkaitinti aliejų ant aukštos temperatūros Suberti brokolį, grybus, morką. Galima įpilti šiek tiek vandens. Kepti, maišant, apie keletą minučių, kol daržovės suminkštės.

5. Suberti papriką. Dar šiek tiek pakepti. Supilti padažą. Jį užvirinti ir apie 1 min. kaitinti, kol jis šiek tiek sutirštės. Suberti vištieną, riešutus. Pakepti dar apie 1 min. Daržovės turėtų būti suminkštėjusios, bet dar traškios.
Ingredientai
Vištienai:
3 (500 g) vištienos krūtinėlių
1 valg. š. sojų padažo
2 valg. š. kukurūzų krakmolo
1 arbat. š. aliejaus
juodųjų pipirų
Daržovėms:
1/2 didelio brokolio, atskirto žiedeliais
1 morkos, supjaustytos šiek tiek įstrižai
saujos šitake grybų (ar kitos rūšies), supjaustytų
1 paprikos, supjaustytos šiaudeliais ir dar per pusę
1/3 st. sūdytų žemės riešutų
aliejaus kepimui
Padažui:
1/4 st. sojų padažo
1/3 st. vandens (ar sultinio)
2 valg. š. ryžių acto
2 valg. š. skysto medaus
1 valg. š. pomidorų padažo
2 skiltelių česnakų, sugrustų
1 valg. š. imbiero, smulkiai sutarkuoto
1 arbat. š. kukurūzų krakmolo
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button