Šiame straipsnyje pateikiame TOP3 geriausių, skaniausių ir tobuliausių blynų receptus Užgavėnėms. Primename, kad Užgavėnių diena 2021 metais – vasario 16 d., ši diena sutampa su Lietuvos valstybės atkūrimo diena.
Turinys
TOP 3 blynų receptai Užgavėnėms
Tradicinis Užgavėnių blynų receptas – Blynai su razinomis
Reikės
- Kvietiniai miltai – 300 gramų
- Pienas – 300 mililitrų
- Kiaušiniai – 2 vienetai
- Cukrus – 50 gramų
- Razinos – 1 sauja
- Mielės – 50 gramų
- Druska – 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Miltus užpilti karštu pienu, suberti cukrų, pasūdyti ir atvėsinti.
- Įmušti kiaušinį, sudėti mieles ir palaikyti 2-3 val.
- Į tešlą sudėti razinas ir kepti, kaip paprastus blynus.
- Tiekti su uogiene arba medumi.
Diskusijos apie šį receptą čia: https://www.kaipkada.lt/receptas/blynai-su-razinomis/
Žemaičių blynai
Reikės
Blynams:
15 vidutinio dydžio bulvių;
2 kiaušinių;
3 v.š. miltų;
3 v.š. krakmolo;
1 a.š. druskos;
Įdarui:
300g kalakutienos faršo;
1 svogūno;
druskos, juodųjų pipirų;
Padažui:
150g grietinės;
150g pieno;
1 v.š. sviesto;
1 a.š. miltų;
1 skiltelės česnako;
šv. krapų.
Kaip gaminti
- Išvirkite bulves su lupena, kai atvės, nulupkite. Tuomet sumalkite ir sudėkite kiaušinius, miltus, krakmolą, druska bei gerai viską išminkykite.
- Faršą pakepinkite keptuvėje, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Pabaigoje pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
- Į bulvių masę dėkite įdaro ir formuokite paplotėlius. Apkepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Sudėkite į dubenį su dangčiu, kad sušustų.
- Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Supilkite išplaktą grietinę ir pieną su miltais.
- Kaitinkite keletą minučių, kol padažas sutirštės ir tuomet sudėkite krapus.
Diskusijos apie šį receptą čia: Žemaičių blynai
Tradiciniai amerikietiški blynai
Reikės
1-1/2 puodelio (195 gramų) miltų
2 šaukštai cukraus
1 valgomasis šaukštas kepimo miltelių
3/4 arbatinio šaukštelio druskos
1-1/4 puodelio (295 ml) pieno
1 didelis kiaušinis
4 šaukštai nesūdyto sviesto, išlydyto
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
Kaip gaminti
- Vidutiniame dubenyje išplakite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
- Pašildykite pieną.
- Išplakite pašildytą pieną, kiaušinį, tirpintą sviestą ir vanilės ekstraktą.
- Keptuvę lengvai ištepkite sviestu. Į keptuvę dėkite šaukštą tešlos ir suformuokite apvalų blyną.
- Kai kraštai atrodo sausi, o ant viršutinių blyno paviršių pradeda atsirasti burbuliukų, apverskite. Tai trunka apie 2 minutes. Kai apkeps, kepkite dar 1–2 minutes arba kol lengvai paruduos ir iškeps vidurys.
- Nedelsdami patiekite su šiltu sirupu, sviestu ir uogomis.
Diskusijos apie šį receptą čia: Amerikietiški blynai „PanCake“