Kai kurie deriniai atrodo tiesiog tobuli: pienas ir sausainiai, morkos ir humusas, vištiena su vafliais, šoninė ir kiaušiniai. Tačiau yra ir tokių populiarių maisto porų, kurių geriau vengti.
Iš mitybos pusės žiūrint, „tam tikros medžiagos gali blokuoti vitaminų ir mineralų pasisavinimą,“ aiškina registruota dietologė Avery Zenker. „Norint optimaliai įsisavinti maistines medžiagas, verta atkreipti dėmesį į produktų derinius, ypač jei stengiatės padidinti konkrečios medžiagos suvartojimą; žmonėms, turintiems tam tikrų trūkumų, gali būti patariama vengti tam tikrų derinių. Kita vertus, kai kurie deriniai gali lemti per didelį makro- ar mikroelementų suvartojimą.“
Ekspertai sutaria, kad maisto skirstymas į „gerą“ ar „blogą“ nėra veiksmingas, tačiau jie rekomenduoja sąmoningiau rinktis, ką su kuo valgome. Štai šeši maisto produktų deriniai, kurių geriau vengti.
Parengta pagal: https://www.realsimple.com/food-combinations-to-avoid-11801768
Toliau: pienas su citrusiniais vaisiais

