Duona yra vienas pagrindinių produktų ant daugelio žmonių stalo visame pasaulyje. Su duona gaminami sumuštiniai, bandelės ir kiti užkandžiai, todėl ypač apmaudu, kai namuose turite duonos, bet ji yra pasenusi arba supelijusi. Profesionalūs kepėjai pasidalijo patarimais, kur ir kaip geriausia laikyti duoną.
Nesvarbu, ar mėgstate šviežią duoną su raugu, ar riekelėmis pjaustytą pilno grūdo duoną, ar minkštą, tankią baltą duoną, svarbu ne tik laikyti kepalą tinkamoje vietoje, bet ir tinkamai uždengti. Ekspertai teigia, kad ideali vieta duonai laikyti – vėsi ir sausa vieta duoninėje arba stalčiuje, atokiau nuo viryklės.
Kasdieniam vartojimui kepalą suvyniokite į popierinį maišelį arba medvilninį audeklą, kad nesiveistų pelėsis.
Įvardinta ir blogiausia vieta duonos laikymui
Paaiškėjo, kad tai šaldytuvas. Ekspertai pabrėžė, kad šaldytuvas gali atitolinti pelėsio atsiradimą, tačiau jis pagreitins gedimo procesą.
Tiems, kurie nori turėti daug maisto produktų, įskaitant duoną, bet susiduria su ilgalaikio jos laikymo problema, gera išeitis yra šaldymas. Tačiau duoną reikia užšaldyti tinkamai. Duona turėtų būti sandariai suvyniota į specialų šaldymo maišelį.