Žuvis yra labai naudinga organizmo sveikatai, tačiau kai kurios žuvų rūšys gali daryti stebuklus. Ypač lašišoje gausu labai daug vitaminų, mineralų ir maistingųjų riebalų. Jei svarstėte, kokia žuvis turės geriausią poveikį jūsų sveikatai, pats laikas apsvarstyti galimybę į savo racioną įtraukti lašišą. Ši žuvis gali palaikyti smegenų ir širdies sveikatą bei mažinti uždegimus organizme.
Kodėl lašiša yra naudinga?
Šios rūšies žuvis yra vienas geriausių omega-3 riebalų rūgščių šaltinių. Ir skirtingai nei dauguma kitų riebalų, šios yra laikomos nepakeičiamaisiais, todėl turite jų gauti su maistu, antraip tai gali sukelti nemalonių pasekmių sveikatai.
Specialistai paprastai rekomenduoja kasdien suvartoti ne mažiau kaip 250-1000 mikrogramų šių junginių. Omega-3 riebalų rūgštys gali sumažinti uždegimą organizme, kraujospūdį ir vėžio riziką. Be to, reguliariai vartojant šias medžiagas pagerės arterijų ląstelių funkcija.
Lašišoje taip pat gausu aukštos kokybės baltymų, kurie taip pat yra maistinė medžiaga, kurios turėtumėte gauti su maistu. Naujausi tyrimai parodė, kad kiekvieno valgymo metu turėtumėte gauti bent 20-30 g baltymų; 100 g lašišos yra 25 g baltymų.
Jei jums trūksta B grupės vitaminų, lašiša taip pat puiki išeitis, nes joje itin gausu šio junginio. Vitaminas B dalyvauja kai kuriuose itin svarbiuose žmogaus organizmo procesuose, be kita ko, padeda maistą paversti energija ir atkurti DNR.
Be to, nepakankamas vitamino B kiekis gali sukelti smegenų ir nervų sistemos problemų. Lašišoje taip pat gausu kalio – medžiagos, reikalingos kraujospūdžiui kontroliuoti ir insulto rizikai sumažinti.
Taigi jei turite problemų su širdies ir kraujagyslių sistema, būtinai valgykite pakankamai žuvies, kurioje gausu šių medžiagų.