Tai tradicinis Žemaičių patiekalas - Kraujiniai vėdarai. Tad jei norite pabūti užkietėjusiais Žemaičiais (žinoma jeigu nesate Žemaitis), tai šis receptas kaip tik Jums.
Pagaminsite per: | 80 min. |
Porcijos: | 5 |
Paruošimas
1. Kruopas išvirti atskirai, jos turi būti minkštos, bet jokiu būdu nepervirkite.
2. Kai kruopos atvės, dideliame dubenyje sumaišykite su krauju, įdėkite pipirų, druskos, lauro lapų ir kalendros.
3. Viską gerai išmaišykite ir pilkite į žarnas, tada užriškite. Užrišti reikia tam, kad įdaras neišbėgtų.
4. Kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 40-60 min., priklauso nuo to, kokio storumo žarnos.
2. Kai kruopos atvės, dideliame dubenyje sumaišykite su krauju, įdėkite pipirų, druskos, lauro lapų ir kalendros.
3. Viską gerai išmaišykite ir pilkite į žarnas, tada užriškite. Užrišti reikia tam, kad įdaras neišbėgtų.
4. Kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 40-60 min., priklauso nuo to, kokio storumo žarnos.
Ingredientai
* 750 ml kiaulių kraujo
* 200 g kvietinių kruopų
* 200 g perlinių kruopų
* 200 g sūdytų lašinių
* Druskos (pagal skonį)
* Juodų maltų pipirų (pagal skonį)
* keletą Lauro lapų
* Kalendros
* 200 g kvietinių kruopų
* 200 g perlinių kruopų
* 200 g sūdytų lašinių
* Druskos (pagal skonį)
* Juodų maltų pipirų (pagal skonį)
* keletą Lauro lapų
* Kalendros
Siųsti atsiliepimą