Šis grybų padažo receptas – vienas seniausių ir geriausių. Juo būdavo užpilami koldūnai, bulvių košė ir įdaryti kopūstai. Grybų padažas gali būti gaminamas tirštesnis ir valgoma tiesiog su duona, pamerkiant ją į šį padažą.
Ingredientai:
- 120 g džiovintų grybų;
- 250 g svogūnų;
- 2 šaukštai miltų;
- 3 šaukštai grietinės (15 %);
- džiovintų česnakų, druskos, pipirų;
- 20 ml augalinio aliejaus;
- 400 ml vandens.
Gaminimas:
- Džiovintus grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 25 min. Tada vandenį nusunkite ir grybus supjaustykite mažais gabalėliais.
- Į keptuvę įpilkite aliejaus, sudėkite svogūną ir kepkite ant vidutinės ugnies 6 minutes.
- Tuo pat metu sausoje keptuvėje ant didelės ugnies iki rudos spalvos pakepinkite miltus – nuolat maišykite, kad nesudegtų.
- Įpilkite šalto vandens (tai svarbu), suberkite į jį miltus ir viską išmaišykite iki vientisos masės.
- Į keptuvę per sietelį supilkite vandenį ir miltus, kad neliktų gumuliukų. Sudėkite grybus ir įmaišykite druską, pipirus ir džiovintą česnaką.
- Išmaišykite ir troškinkite ant mažos ugnies apie 20-25 minutes.
- Įpilkite kelis šaukštus grietinės arba grietinėlės, maišykite dar 10-12 minučių ir patiekite.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi