Kai kurie maisto produktai, laikomi šaldytuve, praranda savo skonį ir maistinę vertę. Toliau išvardytos daržovės ir vaisiai, kuriuos reikėtų laikyti kitur.
Pomidorai ir vaisiai su kauliuku bei plona odele
Šaldytuve laikomi pomidorai, slyvos, persikai ir vyšnios pakeičia savo struktūrą ir skonį.
Avokadai
Šiuos egzotiškus vaisius geriausia laikyti tamsioje, sausoje vietoje, kad jie sunoktų ir taptų minkšti. Kad nokimo procesas vyktų greičiau, kartu su avokadu padėkite obuolį.
Svogūnai ir česnakai
Svogūnai ir česnakai ilgiausiai išsilaiko vėsioje, sausoje ir tamsioje vietoje. Maišelis turėtų būti medžiaginis arba popierinis, bet ne celofaninis, nes augalams reikia kvėpuoti. Jų šaldytuve geriau nelaikyti, nes šios daržovės labai greitai suminkštės.
Krakmolingos daržovės
Bulvių ir saldžiųjų bulvių taip pat nereikėtų laikyti šaldytuve. Daržovės geriausiai jausis tamsioje ir sausoje vietoje be šviesos šaltinių. Taip pat svarbu įsitikinti, kad bulvės nesudygtų, nes jose bus sveikatai pavojingų junginių.
Melionai
Melionus galite laikyti šaldytuve. Tačiau dėl to jis taps ne toks sultingas. Prieš patiekiant verta jį kurį laiką palaikyti kambario sąlygomis, kad sušiltų ir taptų skanesnis.
Ananasai
Ananasai, skirtingai nei daugelis kitų vaisių ir daržovių, perpjovus nesunoksta, todėl reikėtų rinktis prinokusius vaisius ir valgyti juos kuo greičiau. Nelaikykite jų šaldytuve.