Sultingi, aromatingi kukurūzai yra bene visų mėgstamiausias patiekalas. Pirkdami ieškokite šviesesnių grūdų, nes jie bus sultingi, saldūs ir labai skanūs. Išstudijavę toliau aprašytą receptą, galėsite patys tinkamai išvirti kukurūzus. Tai nėra nieko sudėtingo. Kukurūzus geriau virti vos tik nusipirkus arba vos tik nuskynus nuo stiebo – tada jie bus kuo sultingesni ir sveikesni.
Kaip virti kukurūzus?
Ko mums reikės:
- Kukurūzų 6-7 vnt.
- Druskos 1 v. šaukštas
- Sviesto pagal skonį
Kaip paruošti kukurūzus valgymui:
- Nuimkite kukurūzų lapus iš gūželių ir nuplaukite juos po tekančiu vandeniu. Jei viršutinės branduolių eilės šiek tiek supuvusios, geriausia jas nupjauti.
- Didelio puodo dugne įdėkite keletą kukurūzų lapų, kad būtų daugiau aromato. Supilkite pilną puodą vandens ir užvirinkite. Kukurūzus reikia sudėti į verdantį vandenį. Jei kukurūzai dideli ir netelpa, galite juos perlaužti į dvi dalis. Vanduo turi visiškai apsemti kukurūzus.
- Kukurūzus virkite ant silpnos ugnies. Jauni kukurūzai bus paruošti po 25-30 minučių, o subrendę kukurūzai turi virti ilgiau nei valandą. Patikrinkite, ar kukurūzai paruošti (juos reikia paragauti). Likus 10 minučių iki paruošimo pasūdykite vandenį.
- Dar šiltus kukurūzus įtrinkite sviestu ir, jei reikia, pagardinkite druska.
Taip pat skaitykite:
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi