Kiaušiniai – beveik kiekvienuose namuose esantis produktas, aktyviai naudojamas gaminant patiekalus. Tačiau jų galiojimo laikas yra ribotas. Kaip rašo “Parade“, jei kiaušinius laikysite šaldytuve, jie gali išlikti švieži 3-5 savaites nuo pagaminimo datos.
“Galiojimo laikas yra kokybės ir šviežumo požymis. Tai reiškia, kad pasibaigus šioms datoms pradės prastėti kokybė. Galiojimo laikas nėra produkto saugos požymis”, – maisto saugos ir gamybos programų direktorius Rafaelis Rivera.
Taigi, jei kiaušiniai buvo laikomi tinkamoje temperatūroje ir išlaikė šviežumo testą, juos saugu valgyti. Kiaušinis yra sugedęs, jei jį sudaužius jaučiamas nemalonus kvapas.
“Švieži kiaušiniai neturi nemalonaus kvapo, nebūna drumsti ar per daug skysti.”, – sako Rivera.
Taip pat yra geras tinkamumo testas. Paimkite gilų indą su vandeniu ir panardinkite į jį kiaušinius. Jei jie švieži, nuskęs, o blogi kiaušiniai plūduriuos, nes lukšto viduje yra didelė oro kamera.