Maltos mėsos kotletai yra klasikinis pietų patiekalas. Juos galima greitai ir lengvai paruošti, todėl jie yra idealus pasirinkimas šiuolaikiškam, dinamiškam gyvenimui.
Kotletai su grikiais arba bulvių koše – nėra skanesnių pietų už šį derinį. Tačiau gaminant kotletus reikėtų vengti keleto veiksmų.
Duona arba džiūvėsėliai
Dažniausiai yra dvi nuomonės, kai kalbama apie kotletų gaminimą: vieni sako, kad į mėsą reikia dėti džiūvėsėlių, o kiti – kad reikia sudrėkinti duoną ir sumaišyti ją su mėsa.
Tačiau verta prisiminti apie trečiąjį variantą – džiūvėsėlius, dėl kurių mėsa gali tapti tobulai sultinga. Tik nederinkite jų su suminkštėjusia duona, antraip kotletai bus kieti.
Kaip gaminti mėsos kotletus?
Paruošta malta mėsa
Nors paruošta malta mėsa, išdėliota ant padėkliukų, yra labai patogu, daug geriau namuose sumalti gabalėlį mentės. Taip tiksliai žinosime, kas yra viduje.
Svogūnai ir česnakai
Vienas iš maltos mėsos kotletų ingredientų yra svogūnai. Nedėkite jo žalio. Susmulkintą daržovę pakepinkite keptuvėje su aliejumi arba sviestu, kol įgaus auksinę spalvą. Nepamirškite įdėti smulkinto česnako, jis praturtins mūsų kotletų skonį ir aromatą.
Nepakanka aliejaus
Keptuvėje įkaitinkite didelį kiekį aliejaus. Tai užtikrins tolygų kotletų kepimą.
Nedėkite į keptuvę vienu metu per daug kotletų, nes sumažės aliejaus temperatūra, iš mėsos ištekės vanduo ir ji bus ne tokia skani.