Mažyčiuose žaliuose žirneliuose yra įspūdingas kiekis maistinės naudos. Mitybos specialistai pasidalijo savo rekomendacijomis, kaip svarbu į mitybą įtraukti žaliuosius žirnelius.
Pasak ekspertų, šiame produkte yra beveik septyni procentai geležies paros poreikio. 100 gramų žaliųjų žirnelių yra 8,6 gramo baltymų ir 8,8 gramo skaidulinių medžiagų, todėl jie yra ne tik maistingi, bet ir sotūs. Be to, žalieji žirneliai yra vertingas vitaminų B, K, C ir folio rūgšties šaltinis. Svarbus šio produkto privalumas – antioksidantai, pavyzdžiui, liuteinas ir zeaksantinas, kurie teigiamai veikia akių sveikatą.
Specialistai atkreipė ypatingą dėmesį į didelį geležies kiekį žaliuosiuose žirneliuose, pažymėdami, kad viena šios daržovės porcija patenkina septynis procentus mikroelemento paros poreikio. Tačiau verta prisiminti, kad per didelis žirnelių vartojimas gali sukelti virškinamojo trakto diskomfortą, nes jie gali sukelti pilvo pūtimą ir kitus nemalonius pojūčius.
Svarbu pažymėti, kad žaliųjų žirnelių maistinė vertė beveik nesikeičia, nepriklausomai nuo paruošimo būdo: švieži, šaldyti ar konservuoti. Specialistai ragino nepamiršti apie įvairios ir subalansuotos mitybos svarbą, kurioje žalieji žirneliai užims pelnytą vietą.