Cukinijų sezono metu turėtumėte išbandyti įdomią patiekalo variaciją, kuri pakeis pilnaverčius pusryčius.
Ingredientai:
- 2 cukinijos (420 g);
- 200 g vištienos filė;
- 120 g grybų;
- 50 g svogūnų;
- 1 valgomasis šaukštas augalinio aliejaus;
- 1 valgomasis šaukštas grietinės;
- druskos, pipirų, džiovintų česnakų;
- 60 g jūsų mėgstamo sūrio.
Paruošimas:
- Nuplaukite cukiniją, perpjaukite ją išilgai į dvi dalis ir šaukšteliu išimkite minkštimą. Smulkiai supjaustykite peiliu.
- Dėkite cukiniją į 180° temperatūros orkaitę 10 minučių.
- Paruoškite įdarą. Smulkiai supjaustytą svogūną pakepinkite. Sudėkite vištienos filė ir kepkite dar kelias minutes. Kai filė pabals, sudėkite pjaustytus grybus ir kepkite dar kelias minutes. Tada sudėkite cukinijų minkštimą ir vėl kelias minutes patroškinkite. Galiausiai įberkite druskos, pipirų, džiovintų česnakų ir šaukštą grietinės. Troškinkite 1-2 minutes. Įdaras paruoštas.
- Cukinijų laivelius pabarstykite trupučiu druskos ir pripildykite juos įdaro, tada ant viršaus užbarstykite tarkuoto sūrio. Dėkite juos į orkaitę ir kepkite 15 minučių 180° temperatūroje.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi