Jei norite būti sveiki ir gerai jaustis, turėtumėte atsakingai rinktis maistą. Mityba turėtų būti subalansuota ir teisinga. Valgiaraštyje turi būti pakankamas baltymų kiekis.
Geriausia rinktis liesą mėsą, kad gautumėte reikiamą maistinių medžiagų kiekį, pavyzdžiui, galite atkreipti dėmesį į vištieną. Tačiau labai svarbu rinktis kokybišką ir šviežią produktą.
Kaip nustatyti vištienos šviežumą?
Pirmiausia reikia įvertinti produkto spalvą. Jei vištiena šviežia, mėsa bus rausvos spalvos, o sugedusi vištiena turi pilkesnį atspalvį. Paviršiuje gali būti geltonų dėmių.
Taip pat turėtumėte atkreipti dėmesį į vištienos kvapą. Reikia jos atsikratyti, jei kvapas yra rūgštus arba primena amoniaką.